راه اندازی کافه رستوران یک شغل رویایی است که بسیاری از افراد علاقه مند هستند تا به آن دست یابند. این کار می تواند هم تجربه ای ارزشمند و هم چالش برانگیز باشد؛ اما کار سختی که انجام میدهید، بهطور قطع نتیجه خواهد داد. افتتاح یک رستوران موفق مستلزم داشتن یک طرح تجاری قوی، شناخت بازار محلی، یافتن مکان و کارکنان مناسب، دریافت مجوزها، مدیریت موجودی و لوازم، ایجاد منوهایی جذاب برای مشتریان و موارد دیگر است. اگر اولین بار است که قصد آغاز یک تجارت را دارید، این راهنمای گام به گام را به خاطر بسپارید تا به یک رستوران دار موفق تبدیل شوید.
فهرست مطالب
تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی کافه رستوران
یکی از موارد مهمی که در راه اندازی یک کافه رستوران باید به آن توجه کنید، تجهیزات و وسایل مورد نیاز است. در اینجا، فهرستی جامع از ابزارها و لوازم ضروری برای راه اندازی یک کافه را ارائه می دهیم. با مطالعه این فهرست، میتوانید به راحتی تمامی وسایلی که برای آغاز به کار کافه خود نیاز دارید را شناسایی کرده و مطمئن شوید که هیچ وسیله ای از قلم نیفتاده است. این تجهیزات شامل موارد مختلفی از جمله دستگاه های تهیه قهوه، یخچال ها، اجاق ها، ماشین های ظرفشویی، و لوازم سرو غذا و نوشیدنی میشود. همچنین، توجه به جزئیات کوچک مانند لوازم جانبی و تجهیزات بهداشتی نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. با تهیه و بررسی دقیق این فهرست، میتوانید اطمینان حاصل کنید که کافه شما با تمامی امکانات و تجهیزات مورد نیاز برای ارائه خدمات بهینه به مشتریان آماده است.
- تهویه مناسب
- یخچال ایستاده و فریزر
- میکسر
- سنگ استیک
- اجاق گاز صنعتی
- برش دهندهها مانند انواع چاقو مناسب
- غذاساز
- تختههای آشپزی
- میز بخار
- خلال کن سیب زمینی
- یخ ساز
- گریل گازی یا برقی
- سرخ کن صنعتی
- اجاق گاز پلوپز
- توستر تجاری
- اسپرسو ساز صنعتی
- لوازم پخت و پز و ظروف سرو
- تیزکننده چاقوها
- ظروف نگهداری و قفسهها
- ظرف پیتزا
- سینک ظرفشویی
- تجهیزات شستشو
- تجهیزات ایمنی
- فر پیتزا
- گریل صنعتی
- سیستم نمایش آشپزخانه
- ظرف بن ماری
یخچال شو کیک کوچک 60 سانتی تک سینی
آبمیوه گیری ارس (اهرمی)
تومان3,450,000آب مرکبات گیری آیدیش طرح نارسیکان
تومان4,250,000آب انار گیری اهرمی***ارس
تومان3,350,000شو کیک 3 سینی
تماس بگیریداسپرسو ساز جیمیلای مدل CR 3200
تماس بگیریدآب مرکبات گیری آیدیش طرح پارس
تومان2,350,000شربت سرد کن بست تک خانه
تومان28,850,000شربت سرد کن استار 3 خانه
تماس بگیریدمراحل راه اندازی کافه رستوران
راهاندازی یک کافه رستوران نیاز به یک برنامه مشخص و مناسب دارد. بهترین کار این است که همه چیز را قبل از شروع دقیق بدانید. این موضوع به شما کمک میکند تا فرآیند را در کمترین زمان ممکن پیش ببرید؛ اما توجه داشهباشید که صنعت کافه و رستوران در حال تغییر و دگرگونی است. همچنین با وجود بحران کرونا، چشم انداز خدمات غذایی روندی جدید با درآمدهای متنوع را در پیش گرفته است.
1. مفهوم کافه رستوران خود را انتخاب کنید
رویای راهاندازی یک کافه رستوران باعث میشود که شما بارها و بارها به مفهومی که میخواهید به مردم ارائه دهید، فکر کنید. مفهومی که ارائه میدهید باعث میشود که افراد شما را به همان شیوه بشناسند. سبک غذایی که ارائه میدهید، خدمات مخصوصتان، صحبتهایتان، کیفیت محصولاتتان، چگونگی عملکردتان، ویژگیهایی که به دیگران نشان میدهید، نام تجاری، لوگو، برند، طراحی کالاها و… باید بهگونهای باشند که هدف شما را از تاسیس رستوران به نمایش بگذارند. اگر رستوران خود را با توجه به منطقهای که در آن هستید احداث کردهاید، لوگو و مفهوم شما باید کاملاً مطابق با انتظارات منطقه باشد. چند مفهوم رستوران را توصیه میکنیم که به شما کمک خواهند کرد تا خلاقیت ذهنتان را روشن نمایید.
- آشپزخانهای که تنها غذاها را درب منزل تحویل میدهد.
- راه اندازی کافه رستورانی که متخصص ارائه کاسههای رامن است.
- یک رستوران جذاب با منوی سنتی فرانسوی
2. نوشتن بیزینس پلن
برای موفقیت هر نوع عملیات خدمات غذایی، یک بیزینس پلن مستحکم ضروری است. طرح کسب و کار شما به شما کمک میکند تا مفهوم خود را نهایی کنید، ساختار مالکیت خود را برنامهریزی کنید، امور مالی خود را طرحریزی کنید، منوی خود را ایجاد کنید و تحقیقات رقابتی خود را فهرست کنید. این نه تنها به شما کمک میکند که به جلو بروید، بلکه یک طرح کسب و کار برای کافه رستوران خود نیز هنگام جستجوی بودجه برای راهاندازی ضروری است.
هفت بخش استاندارد در یک طرح تجاری برای راهاندازی کافه رستوران وجود دارد:
- خلاصهای از روند اجرایی: شامل اهداف، استراتژیها، و پیشرفتهای مورد انتظار در زمان واقعی
- بررسی اجمالی و توضیحات شرکت: شامل تاریخچه شرکت، ساختار سازمانی، و موقعیت فعلی شرکت
- تحلیل بازار: ارزیابی بازار هدف، شناسایی مشتریان هدف، و تحلیل رقبا و فرصتهای بازار
- پیشنهادات تجاری: شامل محصولات و خدمات ارائه شده، قیمتگذاری، و استراتژیهای بازاریابی
- طرح مدیریت و ساختار مالکیت: شامل توضیحات در مورد مدیریت عملیات روزمره و ساختار مالکیت شرکت
- استراتژی بازاریابی و تبلیغات: شامل رویکردهای بازاریابی، تبلیغات، و ارتباطات عمومی
- پیشبینیهای مالی: شامل پیشبینی سود و زیان، جریان نقدینگی، و تخمین هزینههای پروژه
3. منوی خود را ایجاد کنید
افرادی که رویای راهاندازی کافه رستوران را در سر دارند، از مدتها قبل میدانند که چه منویی میخواهند ارائه دهند. شما باید منوی خود را با دقت و حساسیت زیاد انتخاب کنید؛ زیرا منو به شما میگوید که چه مهارتهایی را باید در کارکنانی که قصد استخدام آنها را دارید، بیابید. همچنین به شما در جذب بازار هدف بسیار کمک میکند. برای مثال اگر منوی شما فرانسوی است، باید بهدنبال یک آشپز فرانسوی باشید.
4. یک طرح تجاری برای رستوران خود بنویسید
هر رستورانی برای شناخته شدن نیاز به یک طرح تجاری مشخص و حسابشده دارد. این طرح تجاری است که به شما میگوید: اوضاع مالی راه اندازی کافه رستوران باید چگونه باشد. هدف از طرح تجاری، آگاهی شما نسبت به جزئیترین مسائل موجود در یک تجارت است.
- خلاصه اجرایی: این مورد از اولین طرحهای کسب و کار بهشمار میرود؛ اما بهتر است در پایان کار مراحل تجارت خود را مرور کنید.
- نمای کلی و شرح شرکت: در این قسمت باید تمامی کلیات و جزئیات طرح خود را برای فاز عملیاتی بنویسید.
- مفهوم و منو: طرح، لوگو و مفهومی که میخواهید به دیگران بشناسانید را مشخص کنید.
- ساختار مدیریت و مالکیت: مدیر و افرادی که میخواهید با شما کار کنند را کاملاً مشخص کنید. میتوانید از نمودارها و اپلیکیشنهای هوشمند کمک بگیرید.
- کارمندان: تعداد کسانی که میخواهید با شما کار کنند را مشخص نمایید؛ زیرا در ایت صورت دید بهتری نسبت به اوضاع خواهید داشت.
- بازاریابی: در تجارت خود باید رقبایتان را بشناسید و از بازار هدف خود کاملاً آگاه باشید تا بتوانید تبلیغات درستی انجام دهید.
- تبلیغات و استراتژی بازاریابی: تمامی تبلیغاتی که انجام میدهید را بازاریابی کنید و ببینید که آیا مفید بودهاند یا خیر. اگر مفید نبودهاند باید منابع دیگری را امتحان کنید.
- خلاصه مالی: تمامی جزئیات کار را در نظر بگیرید و میزان فروش خود را پیش بینی نمایید تا بتوانید بودجه مناسبی برای خود اختصاص دهید.
همچنین بخوانید: ایده های راه اندازی کافی شاپ
5. بودجه راه اندازی کافه رستوران را مشخص کنید
شما باید بتوانید تمامی نیازها و هزینههای یک رستوران را حدس بزنید. برای این کار میتوانید از اپپلیکیشنهای هوشمند استفاده کنید و تحلیل کار را روی نمودار ببرید.
- وام تجاری سنتی: این مدل وامها را میتوانید از بانک تهیه کنید؛ اما معمولاً از بهره زیادی برخوردار هستند و باید ضامن نیز ارائه دهید.
- سرمایهگذاران: میتوانید برای شروع کسب و کار خود سرمایهگذارانی را پیدا کنید و با کمک آنها کسب و کارتان را شروع کنید.
6. یک مکان مناسب پیدا کنید
باید مکانی را انتخاب کنید که همه بتوانند آن را بهراحتی پیدا کنند. ترافیک در آن منطقه زیاد نباشد و حتی افراد بتوانند با پیادهروی به رستوران شما برسند. سعی کنید پارکینگی را نیز برای مشتریان خود در نظر بگیرید و حتی مراقب عابران پیاده نیز باشید. یافتن فضای تجاری مناسب برای راهاندازی کافه رستوران شما امری حیاتی است و یک مکان مناسب میتواند تضمین کند که کسب و کار شما جریان مداومی از مشتریان را تجربه کند. تحلیل موقعیت مکانی باید عوامل مختلفی را در نظر بگیرد، از جمله:
- جمعیت شناسی و نزدیکی به جمعیت هدف شما
- فاصله از تأمینکنندگان و تأمین منابع
- رقابت در منطقه
- مقررات و قوانین محلی
علاوه بر این، خود فضا نیز باید مورد بررسی دقیق قرار گیرد. برخی از مواردی که باید در نظر گرفته شوند عبارتند از:
- وجود فضای کافی در آشپزخانه
- نصب شدن خطوط گاز، زهکشی و آب بهصورت پیش فرض
- موجودیت ترافیک پیاده در خیابان
- بزرگی فضای جلوی کافه برای فعالیتهای مختلف از جمله جلسات راحت یا فضای کار مشترک
پس از پیدا کردن مکان مناسب، توصیه میشود که یک وکیل را بهعنوان مشاور استخدام کنید تا در مذاکرات و اطمینان از انجام کامل تمامی مدارک و مقررات لازم کمک کند.
7. چیدمان و فضای خود را طراحی کنید
در طراحی و چیدمان کافه رستوران خود باید دو نکته را مد نظر قرار دهید؛ اولی فضایی که مشتری آن را میبیند و دومی فضای پشت کار است. در این باره میتوانید از متخصصانی که چندین سال در این حوزه فعالیت میکنند، مشوت بگیرید. هنگام طراحی چیدمان جلوی کافه، باید به اهداف و انتظارات خود از این فضا توجه کنید. آیا میخواهید یک فضای آرام و خصوصی برای مشتریانی که به دنبال کار یا جلسات ملاقات هستند فراهم کنید؟ یا به دنبال یک محیط باز و مدرن برای جلب توجه و جذب مشتریان هستید؟ بر اساس این تصمیمات، باید اندازه و تعداد صندلیها را تنظیم کنید.
انتخاب رنگ و سبک مبلمان نیز تأثیر زیادی بر روی احساس مشتریان دارد. رنگهای تیره معمولاً احساس صمیمیت و دفاعیت را به مشتریان القا میکنند، در حالی که رنگهای روشنتر میتوانند جذابیت بیشتری داشته باشند و اشتهای مشتریان را افزایش دهند. همچنین، اگر به دنبال یک زیبایی شناسی مدرن هستید، باید مبلمانتان با این سبک هماهنگ باشد. در طراحی چیدمان پشت کافه، باید به انتظارات و فرآیندهای کاری دقت کنید. برای مثال، باید فضایی برای ایستگاههای سفارشگیری و تهیه غذا در نظر بگیرید. این فرآیند معمولاً شامل گرفتن سفارش، آمادهسازی، ارائه و تمیزکاری تجهیزات است. همچنین، اگر قصد سرو غذا در کافه را دارید، باید تجهیزات کافی شاپ مربوط به آن را هم در نظر بگیرید. برای چیدمان میز و صندلیهای خود مراحل زیر را در ذهن داشتهباشید:
- ظرفیت صندلی: اندازه مکانتان و تعداد صندلیهایی که میخواهید را بهطور کامل مشخص کنید.
- مبلمان: مدل صندلیهایی که میخواهید ارائه دهید باید راحت باشند تا مشتری احساس آرامش کند. همچنن بهتر است با طراحی محیط سازگار باشند.
- محیط و دکور: نورپردازی و طراحی دیوارها باید به گونهای باشد که مشتری حس خوبی از محیط دریافت نماید.
- نظافت: همواره به یاد داشتهباشید که تمیزی باعث جذب افراد میشود. همه چیز را کاملاً مرتب و تمیز نگهدارید. تنها روی میز را تمیز نکنید، بلکه پردهها، لامپها، لوستر، سطل زباله، کف، سقف و… ، همه باید تمیز باشند.
- ذخیرههای سرد و خشک: مکانی که غذاها را نگهداری میکنید، باید متناسب با نوع آن باشد.
همچنین بخوانید: مشکلات راه اندازی کافی شاپ
8. یک تامین کننده تجهیزات و مواد غذایی پیدا کنید
قبل از افتتاح رستورانتان باید به فکر مکانی باشید که بهطور مداوم تجهیزات و منابع غذایی شما را تامین کند. در ابتدا باید منوی غذایی خود را در نظر بگیرید و مطابق با آن محلهایی را که میخواهید برای شما غذا تامین نمایند را مشخص کنید. علاوهبر آن تجهیزاتی که قصد دارید در آشپزخانه قرار دهید نیز باید از قبل تعیین شدهباشند و از مراکز مخصوص خریداری کنید.
9. کارکنان مناسب را استخدام کنید
سرآشپزی که برای کافه رستوران خود در نظر میگیرید، باید بتواند آشپزخانه را بهخوبی مدیریت کند و لبخند را بر لبان مشتریان بیاورد. کارمندانی را برگزینید که به کارشان علاقهمند باشند. همچنین این موضوع را کاملاً مشخص کنید که چند روز در هفته باز هستید و قصد دارید چند شیفت کار کنید. خدمات عالی به مشتریان برای موفقیت کافه جدید شما بسیار حیاتی است، بنابراین در هنگام استخدام کارمندان، باید با دقت انتخاب کنید. نه تنها باید به تجربهی متقاضیان توجه کنید، بلکه سبک مدیریتی خود را نیز در نظر بگیرید. آیا میخواهید کارمندان تازهکار را آموزش دهید یا به دنبال باریستاهای با تجربه باشید؟
در حین آموزش کارمندان، مهم است که آنها را به درستی آموزش دهید که چگونه نوشیدنیها را تهیه کنند، اما آموزش در مورد قهوه و ویژگیهای طعم آن نیز اهمیت دارد. برخی از مشتریان ممکن است علاقهمند به اطلاعات بیشتر در مورد قهوه شما باشند، بنابراین کارمندان شما باید بتوانند به سوالات آنها پاسخ دهند و پیشنهادات مناسبی ارائه دهند. علاوه بر این، میتوانید در نظر داشته باشید که یک متخصص بیرونی را برای آموزش کارمندان خود در مورد جزئیات دقیق قهوه و فرآیند دمآوری استخدام کنید.
- تیم مدیریت: مدیر کل، مدیر آشپزخانه، مدیر تشریفات
- کارکنان آشپزخانه: سرآشپز، آشپزهای آماده، آشپزهای خطی، ماشین ظرفشویی
- کارکنان تشریفات: سرویس دهندهها، خوش آمدگویی به میزبانان، دونده غذا، خدمات پارکینگ
- کارکنان کافه: باریستا، تهیه دسر
10. رستوران خود را تبلیغ کنید
همانطور که میدانید هر کسب و کاری برای آنکه بتواند پیشرفت کند و به سوددهی برسد، نیاز به مشتری دارد. مشتریان نیز از طریق تبلیغات، شما را پیدا میکنند.
- وب سایت: یکی از موثرترین راههای تبلیغات، ایجاد وب سایت میباشد. امروزه عصر ارتباطات و تکنولوژی پیشرفت کرده و افراد تنها با چند کلیک در گوگل میتوانند غذا سفارش دهند.
- اپلیکیشنهای اجتماعی: شبکههای اجتماعی مانند یوتیوب، اینستاگرام، تلگرام، توییتر و… مکانی عالی برای تبلیغات و شناساندن برندتان به مردم هستند.
- تبلیغ کلامی: یکی از موثرترین تبلیغات که هر کسی به آن واقف بوده، تبلیغ کلامی است. از قدیم گفتن: “مشتری راضی، مشتری میآورد”. این جملهای است از طریق تبلیغ کلامی یک دوست اتفاق میافتد. بنابراین هر مشتری را جدی بگیرید و روحیه او را بشناسید.
11. راه اندازی کافه رستوران مدرن
پس از ارائه طرح کسب و کار خود، یافتن مکان مناسب و تجهیز آن با تجهیزات و کارکنان، حالا آماده هستید تا کافه خود را باز کنید. قبل از افتتاح رسمی، حیاتی است که کافه رستوران جدید خود را در رسانههای اجتماعی و در نشریات محلی تبلیغ کنید. ارائه تخفیفها یا تخفیفهای ویژه در روز افتتاحیه میتواند به شما در جذب مشتریان کمک کند. همانند سایر موسسات خدمات غذایی، کافی شاپها نیاز به جریان مداومی از مشتریان دائمی دارند تا سودآوری خود را حفظ کنند. برای راهاندازی یک کافی شاپ موفق و جلب مشتریان وفادار، سه عامل اصلی وجود دارد:
- کارکنان با رفتار دوستانه و آگاهانه
- انتخاب قهوه و نوشیدنیهای با کیفیت بالا
- ایجاد فضایی دلپذیر با دکوراسیون مطلوب
علاوه بر این، میتوانید تاکتیکهای دیگری را برای جذب مشتریان به کار بگیرید، مانند ارائه کارتهای وفاداری یا افزودن ترکیبهای جدید به منوی خود را اضاه کنید. با توجه به افزایش علاقه به قهوه با کیفیت بالا، اکنون زمان مناسبی برای افتتاح یک کافه رستوران است. اما مهمترین چیزی که باید در نظر داشته باشید، این است که منظم بمانید و برنامه تجاری خود را با انگیزه دنبال کنید. پس از افتتاح، تلاش کنید بر روی ایجاد یک پایگاه وفاداری برای مشتریان خود تمرکز کنید، و کافه رستوران جدید شما با موفقیت راهاندازی خواهد شد.
همچنین بخوانید: راه اندازی کافه سیار
مراحل گرفتن مجوز برای کافه رستوران
- فضایی که برای بهدست آوردن سند کافه رستورانتان نیاز دارید، باید در حدود 20 متر یا بیشتر از آن باشد. برای اینکه مهر تایید سند را در دست بگیرید باید سندی مبنی بر مالکیت، مبادیعه نامه، اجاره نامه یا بنچاق ارائه دهید.
- کسانی که سند اجاره نامه را ارائه میدهند باید تعهد محضری امضا کنند که مسئولیتهای قانونی شرایط را میپذیرند.
- باید سوابقی مانند کاری، تجاری و مواردی مانند آن را ارائه فرمایید تا مورد بررسی واقع شوند.
- اگر قصد تغییر شغل را دارید باید رضایت نامه مالک را ارائه دهید.
- از تمامی صفحات شناسنامه و کارت ملی 2 نسخه کپی در دست داشتهباشید.
- گواهینامه پایان خدمت و کارت معافیت خود را به همراه داشتهباشید.
- باید آخرین مدرک تحصیلی خود را ارائه دهید.
- 12 قطعه عکس 4*3 را در مدارک خود قرار دهید.
- باید از آدرس و کد پستی محل فعالیت خود برای تکمیل فرم آگاه باشید.
- اگر کافه رستورانتان را شراکتی تاسیس میکنید، باید دیگران نیز در طی فرآیند تکمیل فرم حضور داشتهباشند. از تمامی صفحات شناسنامه آنها نیز باید کپی گرفته شود. همچنین باید از آنها رضایت محضری در دست داشتهباشید.
- اگر قبلاً پروانه کسب را دریافت کردهاید، باید جواز آن را با خود به همراه داشتهباشید.
- اگر ملکی که میخواهید در آن رستوران بنا کنید موروثی است، باید از تمامی وارث رضایتنامه داشتهباشید. همچنین کپی گواهی حصر وراثت و اصل و کپی شناسنامه را با خود به همراه داشتهباشید.
- فراموش نکنید که باید کارت بهداشت را نیز ارائه دهید.
بعد از بررسی درخواست اولیه که معمولاً حدود دو هفته زمان میبرد، لازم است که اسنادی را که نشان دهنده مالکیت شما است، ارائه دهید. این اسناد میتواند شامل سند مالکیت، اجارهنامه، مبایعهنامه یا قرارداد رسمی باشد. علاوه بر این، شما باید سوابق کاری مربوط به مکان کافه رستوران را نیز ارائه دهید. این به معنای ارائه اطلاعاتی است که نشان میدهد که پیش از تأسیس کافه رستوران، چه فعالیتهای کسب و کاری دیگری انجام دادهاید.
در این مرحله، تمامی اسناد و اطلاعاتی که در سه مرحله قبل ارائه شدهاند، توسط اتحادیه بررسی میشود. در صورت تأیید اطلاعات توسط اتحادیه، مجوز راهاندازی کافه رستوران صادر میشود. این مرحله، که مرحله صدور مجوز است، به طول حدود سه ماه زمان میبرد تا همه جوانب و اسناد مرتبط با راهاندازی کافه رستوران مورد بررسی دقیق قرار گیرد و مجوز نهایی صادر شود.
همچنین بخوانید: راه اندازی کافی شاپ
هزینه راه اندازی کافه رستوران
هر کسب و کاری برای شروع فعالیت خود یکسری مراحل اداری را باید طی کند تا به افتتاحیه برسد. هر کدام از این مراحل هزینههای اداری خاص خودشان را دارند که در زیر چند اصل مهم آورده شده است. از این مبالغ با توجه به تغییر سال، تغییر خواهند کرد. علاوه بر این هزینهها شما باید هزینههای دیگری مانند تجهیزات، کارکنان، بازاریابی و بسیاری از موارددیگر را نیز مدنظر داشتهباشید. هنگامی که به دنبال بودجه برای راهاندازی یک کافهشاپ هستید، ممکن است تعجب کنید که هزینه از صفر تا صد چقدر است و چقدر باید برای شروع این کسبوکار پول نیاز دارید. قیمت کل افتتاح یک کافهشاپ به عوامل مختلفی بستگی دارد، اما مهمترین آنها موقعیت مکانی شماست.عواملی که بر این هزینهها تأثیر میگذارند عبارتند از:
- اجاره مکان: اجاره یک فضای مناسب برای کافهشاپ میتواند هزینه قابلتوجهی را تشکیل دهد. مکانهای با وضعیت برجسته و ترافیک بالا معمولاً هزینه بیشتری دارند.
- تجهیزات: خرید و نصب تجهیزاتی مانند ماشین قهوهساز، دستگاههای باریستا و مبلمان کافه نیازمند هزینههای قابل توجهی است.
- مواد اولیه: خرید قهوه، شکر، شیر و سایر مواد اولیه مصرفی نیز هزینه اضافی را به همراه دارد.
- هزینههای نگهداری: شامل هزینههای مربوط به حقوق کارکنان، بیمه، مخارج تعمیر و نگهداری و…
- تبلیغات و بازاریابی: ایجاد شناخت برند و جذب مشتریان نیازمند هزینههای تبلیغاتی است.
بنابراین، قبل از شروع کافهشاپ خود، مهم است که یک برآورد دقیق از هزینههای مورد نیاز انجام دهید و برنامه مالی خود را بر اساس آن تنظیم کنید.
- هزینه صدور پروانه: 2.030.000 ریال
- هزینه صدور کارت اصناف: 200.000 ریال
- هزینه حق عضویت سالیانه اتحادیه: 2.000.000 ریال
- هزینه حق ورودی سال اول: 8.000.000 ریال
ایده های جذاب برای خلاقیت بیشتر در جذب مشتری در کافه رستوران
همانطور که باید برای تهیه بهترین غذاها و نوشیدنیها انرژی بگذارید، باید برای ایدههای بازاریابی خلاقانه نیز وقتی را در نظر بگیرید.
استراتژیهای بازاریابی موثر برای کافه رستوران شامل موارد زیر میشوند:
- مشتریان جدید را جذب کنید.
- ایجاد وفاداری در مشتریان فعلی
- روابط خود را با جامعه تقویت کنید.
- دیدگاه و ارزشهای خود را عمیقتر درک کنید.
- راهی برای اشتراک گذاری آیتمهای منوی جدید ارائه دهید.
همچنین بخوانید: آب مناسب برای دستگاه اسپرسو
چگونه استراتژی بازاریابی برای راه اندازی کافه رستوران خود را بسازید؟
سختترین بخش یک بازاریابی موثر، اختصاص زمان برای برنامهریزی است. به همین دلیل بسیاری از اپراتورهای رستوران، استراتژی بازاریابی جامعی ندارند. تمامی رستوراندارها میدانند که محیط کار آنها پر از هیاهو است. بنابراین سعی نکنید به تمامی خواستهها گوش داده و آنها را اجرا نمایید. چند ساعتی را با خلاقترین متفکران به ایجاد یک برنامه کاربردی برای بازاریابی رستوران خود اختصاص دهید. برنامه شما باید موارد زیر را در نظر بگیرد:
- مخاطبان هدف و شخصیتهای مشتری
- پیشنهاد فروش منحصر به فرد (USP)
- اهداف و مقاصد بازاریابی
- کانال های بازاریابی
- تاکتیک
هنگامی که یک برنامه دارید، می وانید آن را در سه ماهه یا سال آینده اجرا کنید.
مخاطبان هدف و شخصیت های مشتری خود را شناسایی کنید
با ایجاد یک چشم انداز روشن برای نوع فردی که میخواهید به رستوران خود جذب کنید، کار بازاریابی را آغاز نمایید. این یک اشتباه رایج برای صاحبان مشاغل کوچک و متوسط است که هدف خود را بیش از حد بزرگ میکنند. زمانی که میخواهید «همه» به رستوران شما بیایند، صحبت کردن مستقیم با افرادی که از در رستوران عبور میکنند، برایتان دشوار خواهد بود. بنابراین بازار خود را در ابتدا کوچک در نظر بگیرید و پس از سودهی، وسعت آن را افزایش دهید.
تا به حال “آواتار مشتری” به گوشتان خوردهاست؟ این مورد یک راه خوب برای تمرکز بر شخصیت مشتریان است. شما مشتریان خیالی خود را تصور و شخصیتهای مختلفی را در ذهن میپرورانید و برای هر شخصیت دیالوگی ترتیب میدهید. این موضوع آسان نیست؛ اما احتمالاً پاسخگو خواهد بود. میتوانید از “تیپ شخصیت شناسی DISC” استفاده نمایید.
پیشنهاد فروش منحصر به فرد خود را تعریف کنید (USP)
یکی از چیزهایی که افراد را به سوی شما جذب میکند، تم سنتی است که به کافه خود میدهید. به این سوال پاسخ دهید که «چه چیزی رستوران شما را متمایز یا بهتر نشان خواهد داد؟» این موضوع میتواند در ایجاد خلاقیت به شما کمک کند. میتوانید با دستورالعملهای خانگی، مواد اولیه بومی یا رویدادهای سرگرم کننده آغاز نمایید.
اهداف و مقاصد بازاریابی خود را شفاف تعیین کنید
اگر برای خود هدفی در نظر نگیرید، قطعاً به جایی نخواهید رسید. هدف باید قابل اندازهگیری (زمان مشخص داشتهباشد)، واقعی و مشخص باشد. برای مثال میخواهید در 3 ماه آینده تعداد بشقابهای شام را تا 20 درصد افزایش دهید. برای این کار باید استراتژی دقیقی بچینید، مراحل دستیابی به هدف را در ماه در نظر بگیرید و روزانه برای رسیدن به این مقدار تلاش کنید تا اهداف هفتگی و ماهانه را تیک بزنید.
کانال ها و تاکتیک های بازاریابی راه اندازی کافه رستوران
زمانی که بازار هدف و مخاطبانتان را بشناسید، ایدهها به سمت شما سرازیر میشوند. در این بخش باید کمپینهای تبلیغاتی خود را در مناطقی که بازار هدف شما وجود دارند، منتشر سازید. به همین دلیل شناسایی بازار هدف بسیار مهم است؛ زیرا شما میدانید چه افرادی وارد مغازه شما میشوند.
بازاریابی رسانه های اجتماعی برای راه اندازی کافه رستوران
همانطور که همه میدانیم، بازاریابی شبکههای مجازی یکی از بهترین مناطق برای جلب مشتریان تازه است. اینستاگرام، فیسبوک و… مکانهایی هستند که میتوانید مخاطبانتان را بیابید. همچنین به افراد اجازه دهید که از تجربیات مثبت و منفی خود صحبت کنند. “بازاریابی کلامی” یا همان “دهان به دهان” را نیز دست کم نگیرید. هنگامی که مشتریان تحت تاثیر رستوران شما قرار میگیرند و دوستان خود را تشویق میکنند که به سمت شما بیایند، آنها درگیر مسئلهای هستند که به عنوان بازاریابی دهان به دهان شناخته میشود. بنابراین هر مشتری را بشناسید و خواستههای او را برطرف سازید. میتوانید از تیپ “شخصیت شناسی DISC” استفاده نمایید که تمامی شخصیتها را بهطور کامل توضیح میدهد و حتی به شما میگوید که در جواب سوال هر تیپ شخصیتی چه جوابی بدهید.